söndag 6 juni 2010

Lygnern runt - Resultat

10st sugna cyklister, flera i den nya fina cykloid tröjan begav sig arla morgon nedåt Seglora. När värmen tilltagit överhettades flera cykloider varvid ett stripstopp måste göras, kritvita överkroppar blottades då i solen.

Som vanligt visade den gröna teamcyklisten oss andra bakhjulet, med förklaringen att det var styrketräning på hög växel i alla uppförslut, vi var som vanligt tacksamma att få vara wheelsuckers och slippa dra i den tidvis hårda västkust vinden.

När vi nådde Fjärås bräcka och såg havet, ville vissa raskt köra däråt, men förnuftet återkom snart och vi vände hemåt mot fika i Tostared.

Detta fik låg väldigt otillgängligt bra till, eftersom många upp och nedförsbackar måste passeras innan kaffet kunde intagas.


En Sjöbo cykloid visade frampedalerna trots aktningsvärd ålder, det framkom idag att han kopierade Steves fettförbränningsträning med bara en flaska vatten utan diverse sportdrycker och energikakor som vi andra smyger i mun efterhand när kraften sinar.
Han körde även Pelle stålracer som inte är så svajig som Carbonara cyklarna

Nya DT hjul uppvisades, väger under 1000gr, Giant sade sig bara
träna 1gång per vecka, av döma av farten i uppförsbackarna, kunde han inte få nog av att titta på de nya hjulen eftersom han hela tiden låg tätt därpå

Avslutningsvis var turen var som vanligt den bästa för året.

4 kommentarer:

 1. Såå snygga ni är i de nya tröjorna!!!!
  Själv så vilar jag mig i form på egen hand ;-)
  Vilka är sugna på att lägga schemat till strax under 10h? En annan taktik är att ha DT-hjul framför näsan så länge man orkar eller hur Giant?

  SvaraRadera
 2. Sjöbocykloiden6 juni 2010 20:58

  Nu har jag förstått hur det hänger ihop – ni är dopade hela bunten! Då begriper plötsligt varför jag inte hänger med!
  På nästa runda kommer jag att vara fullastad med energikakor (Kolla på Rune Larssons hemsida. Han har en hemkörd variant som räckte över Atlanten. Det borde räcka även till en Cyloid-tur även om den skulle vara av den mera häftiga varianten), stärkande drycker m.m. Tur att man har en stålracer så att man vet att grejorna håller.
  /Pensionären

  SvaraRadera
 3. På den gamla goda tiden då de bästa cyklisterna lörde på riktigt stål så ansåg man inte att sörpla i sig massa vatten i tid och otid var förenligt med riktigt sportmanship. Därför har de gamla italienska kvalitetsramarna bara uttag för en flaskhållare. Visserligen kan det, under varma försommardagar få konsekvenser, men vad gör man inte för att hylla de gamla hjältarna. Dagens tur gav mersmak, det får bli en återkommande klassiker. At dra till Halland för att ta en fika låter coolt!!
  Medvinden hem var ovärderlig, fast trots medvinden gällde det att inte släppa fokus på Steves hjul för hans drog stilenligt i stort sett från Sätila och hem. Blir jobbigt att gå i trappor i morgon :-) /Pelle

  SvaraRadera
 4. Man funderar ju på inköp av DT-hjul när man har studerat dessa noga under 12 mil och ser sedan att dom bara försvinner i horisonten. Trodde inte det gjorde så mycket på farten eller berodde det på cyklisten tro :-))

  /Giant

  SvaraRadera