måndag 21 april 2014

Blev en intensiv påskhelg, flera fina rundor

Första turen gick över Älmestad - Od - Borgstena - Vänga på Långfredagen. Var lite halvdassigt väder men vi undvek skurarna. Blev en go fika på Vänga kvarn där vi satt o värmde upp oss efter de första 7 milen.
Påskafton var vilodag för de flesta av oss... men Nestor Börje lär ha skådats på MTB i
Brämhultsterrängen.

På Påskdagen fick vi den första riktiga "sommarturen". Den svala morgonluften blev så småningom riktigt ljummen och dom lite mer "vågade" satsade på kortärmat och  kortbyxor, åtminstone efter fika pausen i Blidsberg. Med vinden i ryggen på hemvägen drogs det upp ett "hejdundrande" tempo som avslutades med tempoetappen på gamla 40an. Turen innehöll förutom fikapaus också ett punkastopp och en avbruten bakväxelvajer...
Jenny, som för dagen uppvisade en strålande form, konstaterar avbruten växelvajer, som tur var bara 5 km hemifrån.
Blidsbergsfika, en av cykelsäsongens bästa fikapauser!

Påskhelgsfinalen på Annandagen gick över Bollebygd - Sätila - Hyssna - Seglora - Viared. Återigen ett fint tempo i medvinden västerut. Blev ett kaffestopp på en Mack i Sätila i solskenet. Innan bergsetappen efter Hyssna kom dagens överraskning.... ett förvirrat rådjur "rammade" klungan i ett sjuhelsikes tempo. Undertecknad o Simon låg för tillfället längs fram och fick rådjuret i sidan snett bakifrån. Blev ingen klungkrasch av situationen men några förvånade miner... inte så ofta sånt händer! Fram till Seglora hängde alla med men sen började orkan sakta men säkert tryta.... för egen del så var låren fullständigt tömda i Viared och måste medge (om än motvilligt) att jag var beredd att kasta in handduken och ringa "släkttaxin". Men Smygarn tog befälet och beordrade kaffe med mycket socker. Jag lyckades förhandla till mig en chokladmuffins också :-) Det gjorde susen så att vi kunde rulla sista milen till Brämhult.
Jocke Besteg berget efter Hyssna med ett leende på läpparna. gjorde även en insats och hjälpte en av dagens "rookies" upp för backen... (skymtar bakom Jocke, ville inte vara med på bild :-))
Niklas o Glenn pustar ut efter förtjänstfullt verk. Albin fortfarande vid gott mod på säsongens andra träningspass... skulle dock senare få lite problem med orken i höjd med Viared (verkar vara ett släktdrag...).

1 kommentar:

  1. Fina rundor ni kört, Börje har du slutat smyga och kommit ut ur garderoben??

    Får se hur l änge man orkar haka på er träningsnarkomaner på söndag, komfort gruppen verkar upplöst?

    SvaraRadera