fredag 18 maj 2018

180520 Lygnern runt - start 08:00

Det fina sommarvädret bjuder in till en längre runda så det blir en 15 milatur nu på söndag. Fikastoppet bli på Naturrum på Fjärås Bräcka, ska försöka få dem att öppna lite tidigare för oss. Turen går över Viskafors, Seglora, Hyssna, Sätila, Fjärås (fast vi kör medurs runt Lygnern - ombyte förnöjer...). Fiket öppnar 11, vi är nog där ca 10:40. Hem över Sätila, Rävlanda, Bollebygd. Notera tidig start 08:00 vid Verktygsboden i Brämhult. Vi passerar Trandaredsrondellen ca 08:10. Glöm inte dubbla flaskor👍 Välkomna!
Samlad klunga på väg hem från fika med kanonutsikt på Fjärås Bräcka. Café Bräckan på Naturrum var lika vänliga som förra året och lät oss komma in innan dom öppnade kl 11:00. Resan ner till Lygnerns västra ände gick medurs i år, blir nästan som en ny sträckning när man kör motsatt håll än tidigare. Vi upptäckte rätt omgående att vi var inte ensamma runt Lygnern idag, det var nämligen dags för det årliga motionsloppet ”Lygnern runt”. Passerade bl a en gentleman som hann meddela att det var hans 44 runda, efter att Smygarn kommenterat hans eminenta cykel, ”Världsmästarcykeln”. En annan potent herre blev lite härsken när vi rullade förbi så han drog om hela klungan i en nerförsbacke för att visa var skåpet skulle stå, men det dröjde inte många meter innan han blev inhämtad, fast han var nog ganska nöjd med tilltaget😀.
Hemvägen gick väldigt ”geschwint”, nytankade, sol i sinnet och i nacken samt en härlig ljum medvind i ryggen gjorde att vi var åter Borås i god tid för att hinna med allt annat som ev. stog på schemat idag. Ytterligare 15 träningsmål avklarade, känns gött! Nu är det 3 träningshelger kvar innan det bär iväg till Motala och VR2018😉

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar