söndag 22 augusti 2010

Cykloiderna "dominerade" Viaredssjön runt!


Ja, det vill säga om man betraktar ordet "dominera" ur ett lite mer brett perspektiv. Jag kan väl inte påstå att vi var snabbast men vi hade dock 9 medlemmar på startlinjen!! Bilden talar sitt tydliga språk..., bara cykloider så långt ögat når! Och alla kom i mål (tror jag i alla fall....). Det blev en riktigt fin runda i år. rätt vind, rätt temperatur och bara en aning regnstänk i höjd med Seglora. Startfältet sprack upp direkt med en klunga i täten som stack iväg, där framme hade vi Örjan, Peter, Torbjörn, Jonas o Thomas (dom var där framme för att hålla ner farten till fördel för oss som halkat efter....). Jag, Uffe och Joachim tog det lite piano och snittade väl sisådär 33-34 ner till Seglora. Då hade vi fått en svans med ca 15 gubbar som succesivt började hjälpa till att dra. Innan backen så stötte vi på Örjan som åkt ner i en håla och fått punka. I Backen visade eder ordförande vad en Cykloid är och passerade toppen först förstås... Ner mot Hyssna tänkte jag att Örjan är nog i kapp oss i Bollebygd, men jag hann knappt tänka tanken förrän han dök upp vid sidan om mig redan innan Hyssna. Så han tog i rejält efter punkalagningen den mannen. Sen hämtade vi in Jonas och o Torbjörn som hade lekt färdigt i täten i höjd med Töllsjö. Fram till Bredared hängde vi av ”amatör” efter ”amatör” så väl i Sandhult var det bara jag o Örjan kvar (kändes gött…). Ett par gulingar blev också lite kaffesugna och hade passat på att gå in i depå på vägen (där BT fotograf fotade....kanske Cykloid i tidningen i morrn). Snabbaste "kycklingar" var Peter och Thomas som körde mycket bra, Thomas var med i tätklungan hela vägen! Ryktet sa att en 13-åring kört in på andra plats i år... med andra ord, ska vi höja kvalitén får vi börja ta med ungarna på träningsrundorna :-)
Pelle

2 kommentarer:

 1. Härligt att se så många Cykloider, tom. i Borås Tidning anade man en gul tröja. Vad det gäller kvaliten hos Cykloiderna gentemot 13-åringar så var den omnämde på 2:a plats från Gånghester, med på en MTB tur med ett gäng Cykloider för några år sedan och imponerade stort redan då!!

  För egen del så nöjde man sig med en Cruisingtur runt Äspered tillsammans med Bakskärms-stilikonen från Svensgärde en sådan fin söndag.

  Då jag tyvärr inte kommer att hålla i taktpinnen i SUB 10 gänget på VR-2011 utan laddar för en återkomst i MTB spåren kanske man kan ordna en privat Cykloiddepå efter JKPG 20110618 om så önskas?

  /Örten

  SvaraRadera
 2. Tärningen är kastad!! Klart att du ska få äran att ordna depå efter Smålands Jersusalem på VR2011. Det är ju guld värt att ha en pådrivare stående där som bjuder på kaffe och samtidigt nekar påtår pga tidshets...
  Det blir en grannlaga uppgift, vi börjar närma oss 30 namn i Cykloidernas startgrupp. Frågan är vilken målsättning "SUB10" gänget ska ha nästa år, månne "SUB9;30"...
  Pelle

  SvaraRadera