söndag 26 oktober 2014

Fin uppslutning på MTB-tur i duggregn

Kan det där med MTB va nåt att ha? Ja, till slut har även jag utökat cykelkollektionen i källaren med en bergscykel och upptäckt tjusningen med att flyta fram över stock och sten, grusväg som skogsstig, med lera och vattenstänk sprutande över varenda kvadratcentimeter över kroppen. Underbar känsla att både känna adrenalinet när man dundrar nerför slingrande branta grusvägsbackar och även kunna svänga in på vilken skogsstig som helst och i lite lugnare tempo försöka trixa sig fram genom att hitta bästa vägen bland stenar, gyttjepölar, mossa och tonvis med höstlöv.

Idag blev det ca 1,5 timmes tur på fina grusvägar och några skogsstigar i Borås sydöstra delar. Vi passerade Kransmossen och 27'an två gånger.

Nio cyklister var vi idag som trotsade duggregnet. En rejäl fart satte Niklas upp direkt, så det var bara att försöka hänga med så gott det gick och farten höll i sig under hela rundan. Riktigt roligt med bara en par smärre missöden. En punktering och någon orutinerad... hmm, jag själv... som råkade orsaka en mindre klungvurpa... på en såphal bro... Hoppsan, sorry för det! Men det gick trots allt bra för oss tre som hamnade i en hög på bron. Blött trä är ganska mjukt ;-)

Ser fram emot nästa söndags-MTB-tur!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar