måndag 25 april 2011

Första fika-stoppet i Ulricehamn 2011


Längsta turen för klubben hitills i år, ca 10 mil! Turen gick motsols runt Åsunden, en lite annorlunda variant av vad vi brukar köra. Som kronan på verket så hittade vi ett superbt fik på Lilla torget i Ulricehamn. Siktet var inställt på Bryggcafét men det hade tydligen inte öppnat för säsongen. Dagens tur var "den bästa hitills" med 14cykloider på startlinjen i Brämhult. Innan vi gav oss iväg visade flera unga läraktiga cykloider stolt upp sina högteknologiska wind-stopper plagg under den vackra cykeltröjan. En teknik som Nestor Gren stolt lärt ut till sina klubbkompisar. Hemligheten består i en eller ett par sidor BT på bringan. Beroende på fart och temperatur plockas sen sida för sida bort så att cyklisten håller en optimal komforttemperatur....genialt! Med ytterligare två cyklister som anslöt på vägen så var vi rekordmånga för säsongen, 16 st. Mest långväga gäst var Henrik (numera Stockholmare) som prioritetat påskträningen med Cykloiderna, ett mycket klokt val :-)
Efter fika-stoppet så klämde vi backarna norr om skidbacken på väg mot Hökerum. Här fick till o med "Porsche-Stefan" bekänna färg (kände sig trött enligt egen utsago...), men det hela kan ju vara ren o skär taktik, det finns ju fler i klubben som har en tendens att mörka formen, eller vad säger du Smygarn!?
Roligt och se Patrik Snygg i klubbens färger igen. Hade vi haft ett pris för stilrenaste cyklist så skulle det oavkortat gå till Patrik, Han slösar inte en enda kalori på onödiga överkroppsrörelser, endast benen jobbar taktfast oavsett uppför eller nedför. Också kul att se "tryckfelsnisse" Magnus Pettersson på vägen igen, efter att krängt av sin racer i fjol så blev det en ny stilren italienare i år.
Vi ses på onsdagkväll!
Pelle

1 kommentar:

  1. Vilket gäng, det suger bra i racertarmen nu.. får försöka få till en helg framöver då de stunder jag haft i år tillbringats på MTB:n. Är ju lite sugen på att se smygarn och resten av er som tränar och mörkar inför årets VR, många nya SUB9 kandidater kan man tro...?

    /Örten

    SvaraRadera