onsdag 24 maj 2017

170526-28 Kristi Flygarhelgen

Nu närmar sig långhelg och då hinner vi med två rundor. Första blir på fredag kl 08:00. Dags och börja tidigare nu när turerna blir lite längre. Prognosen säger vindar från norr, så att börja norrut är ett förslag, så blir det medvind hem. Exakt rutt bestäms när vi träffas.
Söndagsturen går över Seglora, Kinna, Torestorp ner till Kungsäter. Där vänder vi hemåt, kaffestopp i Björketorp. Sträckan blir ungefär 14 mil, start 08:00 från VB i Brämhult som vanligt. Vi passerar trandaredsrondellen ca 08:10. Välkomna!
Här ser vi ett gäng som ligger på en puls på ca 150 nån minut efter att backen från Hyssna  mot Seglora just besegrats. Först upp står främst o firar med en styrketår. Vi hade medvind hela vägen hem från Kungsäter så det blev ett rätt bra tempo på hemvägen. Fikat intogs som vanligt på "korvboa" i Björketorp. I år var servicen och mackorna på topp, fanns till och med räkmackor. Ca 23 " cyklar" på Cykloidenas 28-gradiga poängskala😎.
På hemvägen hade vi sällskap med Thorleif som cyklade från kusten idag. Tyvärr hade han dragit kortaste strået i kampen med en husvagn på landsväg utan vägren... ingen snygg syn, men som tur var "bara" ytliga skrubbsår efter markkontakt i diket.
Turen idag var just drygt 14 mil och allt kändes bra under 13 mil för undertecknad, sen uppstod den där bekanta känslan att all energi i benen strejkade och ansamlades nån annanstans (okänd plats), men med den Goa medvinden gick det lätt o rulla hem ändå.
Nästa helg är också långhelg, då blir det två rundor, troligen söndag o tisdag. Mer info kommer.

1 kommentar:

  1. Snyggt jobbat, tur att man nuförtiden är en renodlad solskens och bekväm cyklist som bara ligger i komfortzonen och inga längre turer....

    Smygarn som nyss smög sig runt en annan stor sjö väntar vi med spänning en rapport ifrån??

    /Örten

    SvaraRadera