söndag 4 juni 2017

170606 Lygnern runt

Årets längsta träningsrunda står på tur nu på Nationaldagen, ca 15 mil. Vi brukar bli ett gött gäng som trampar runt den där sjön och väderprognosen är fin så vi hoppas på rejäl uppslutning i år också. Tidig start, dvs 08:00. Vi passerar trandaredsrondellen ca 08:10. Sträckningen blir Viskafors, Seglora, Hyssna, Sätila, Fjärås bräcka. Där kan vi förhoppningsvis ta en kaffe, Naturum som ligger där öppnar 11:00. Är vi där för tidigt så rullar vi vidare runt sjön tills vi är åter i Sätila och tar fikapaus där. Hemvägen går över Rävlanda, Bollebygd, Olsfors. Välkomna!
Nytt fikaställe, Naturrum på Fjärås Bräcka. Trots att vi var nere i ändan på Lygnern redan efter drygt två timmar så släppte dom in oss på fiket nät vi knackade på, ca 45 min innan öppning. Stor eloge till dom som driver fiket på Naturrum!
Ingen kan klaga på utsikten från fikets uteplats, vi var inte dom ända cyklisterna som stannade till där. Rätt snart efter fikat blev det en uppdelning i två grupper på grund av alla sega backar på Lygnerns södra sida. Hem kom vi nog allihopa till slut efter knappa 15 mil. Undertecknad fick dock utnyttja de allra sista krafterna bara för att ta mig upp för trappen efter hemkomsten.... finns en del fortfarande o lära om att dricka o äta i tid på långrundorna!
Nu återstår en gemensam runda innan det bär av till Motala nästa fredag. Med tanke på allt regn som ska falla nu i slutet av veckan så blir nog asfalten extra fräsch till helgen. Dessutom tar nog regnet slut inför nästa helg, för det kan väl inte finnas hur mycket som helst av den varan.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar