söndag 21 april 2013

Nytt deltagarrekord - totalt 19 cyklister på klassikern "Åsunden runt"

Dagens tur var en höjdare, flera nya ansikten och solen sken från en klarblå himmel. Till och med 3 vårystra cyklister som kom i kortbyxor. En av dessa var Jocke!! Måste ha genomgått en total "metamorfos" med tanke på hur frostkänslig han varit tidigare :-).
Alltid roligt med nya ansikten i gänget. Idag gästades cykloiderna av en "Kinna-celebritet", cykelhandlaren Ulf som har för vana att ställa bilen hemma när han ska till Motala och köra vättern. En cyklist använder ju cykeln som färdmedel... imponerande! Du är välkommen tillbaks Ulf, kan säkert inspirera nån fler att köra randoneur, som du berättade om.
Nyfiket i Vegby var nyöppnat för säsongen, dom fick plötsligt mycket att göra när en knappt 20-hövdad cykelmobb invaderade stället. Fikat intogs utomhus, mkt trevligt! Håkan o Ari lät sig väl smaka.


"LOF" bagare fick samtal mitt i fikat, troligtvis nåt bageri i Iran som hade problem med wienerbrödsdegen... eller kanske det var så enkelt som ett samtal från den äkta hälften!
Örten visade sig från sin allra bästa sida idag, i snygg retro cykloidjacka visar han här prov på sitt humoristiska sinnelag :-).
"Smygarn" var den enda MTB-cyklisten idag, hade problem med räcern. Kanske dags att uppgradera materialet!Örten var som sagt i fin form och visade tydligt prov på det efter att han stärkt sinnet med en kopp kaffe.
Pöjken pratar om att sälja sin VR-plats..... men det ska vi nog snart ta ur han! 

Summa Summarum, en härlig runda idag. Jätteroligt med så många cyklister på vägen. Vi ses snart igen!
/Pelle

9 kommentarer:

 1. UFFE-BIKE "loggar in". Jag tackar för en fantastisk runda , goa gubbar och imponerande cyklister. Det var en ära att få cykla med Cykloiderna.Häng gärna på något "Brevet-lopp" (se www.hisingensck.se ) Randonneurs länken om nästa lopp som blir en 30-milare. Maila mig gärna , du hittar mig på www.uffescykel.com. C U on the road.
  Tack ännu en gång. / Uffe

  SvaraRadera
 2. Retrotröjan, inte klokt vad snygg den är :)

  Första gången på Räser 2013, hade ju svårt att följa smygarn på MTB+dubbdäck när han spurtade (nästan i diket) sista backen på hemvägen innan krysset Dalsjöforsvägen, ett riktigt bra lagjopbb anfört av 50+ gubben Green för att inte bli ikappåkta av snabbgänget efter fikat.

  Summering av dagen, otroligt bra gäng, väder fika men VR 2013...?

  /Örten

  SvaraRadera
 3. Kul! Själv har jag varit i Skåne och testat på vindarna där! Jäklar vad det blåste i fredags! 20 m/sek, kantvind och högprofil är inte att rekommendera! Resten av helgen var ljuvlig! Vart kör ni på torsdag? /Martina

  SvaraRadera
 4. Hur brukar ni göra - kör ni olika fokus på pass olika gånger, t ex lågintensivt, rena backpass osv, eller "kör ni bara" så att säga? :)
  /Martina

  SvaraRadera
 5. På torsdag blir det nog lagom med en 4-5 mil. Prognosen ser hyfsad ut. Vi väljer rutt när vi träffas. Man kan nog säga att "vi bara kör" :-). Dom längre turerna på söndag blir ju lite mer lågintensiva, men en o annan gillar ju att trycka på i backarna, det gör ju att alla kan få sitt lystmäte./Pelle

  SvaraRadera
 6. Man måste ju vara värst någon gång även om det innebär att frysa den första timmen ;)

  Vilken tid kör vi imorgon?

  //Jocke

  SvaraRadera
 7. 18:00 vid VB. Hoppas på uppehåll, prognosen är lite osäker/Pelle

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blev en fin tur ikväll. 6 Cykloider som rullade Hökerumsrundan, 5,5 mil. Fin väderprognos för söndag (-: , dags för ytterligare en10 milare/Pelle

   Radera
 8. Tack för igår! En fråga - finns det nån grupp på facebook för oss?? Om inte borde vi starta en tycker jag ;) Lättare kommunicera om allt möjligt :)
  /Martina

  SvaraRadera